Sinkeruds fotoblogg

Vi tar mange bilder i ulike sammenhenger, ikke minst på reiser og i ferier. Her vil vi vise en del av disse. Alle bildene er tatt av en av oss, Knut og Hanne G. Sinkerud. Finner du noe du ønsker å bruke er det bare å gjøre, men gjør gjerne oppmerksom om hvor bildet er hentet.

mandag 4. oktober 2010

Historie

Dagens tema på Mandagtema er Historie og da syns jeg det passet å plukke fram et par bilder fra vår siste fjelltur (se også forrige innlegg). I Rendalen har man noe som kalles Veidemannsprosjekt og et av arrangementene var en tur i fjellet for å se på spor fra tidligere tider. Dette er spor som nettopp forteller en historie om noe som en gang har vært.
I området vi var har man drevet utstrakt jakt i tidligere tider og dette fant vi flere spor etter Blant annet brukte man noen form for gjerde/innhegning for å få flokkene med reinsdyr til å passere fangstgraver. Her er spor etter et stolpefeste fra et slikt gjerde/innhegning:


Og ser man nedi ser man restene av stolpen - neveren fra bjørken er fortsatt igjen, selv etter at treet er råtnet helt opp.

Flere eksempler på Historie finner du hos Mandagtema.

3 kommentarer:

  1. I naturen er det mye av vårt lands historie å finne og jeg husker på barneskolen da vi hadde o-fag og fikk gå ut i skog og mark og se etter ting som vi hadde lært om i klasserommet. Vi lette etter morener (etter isbreer9 og mye annet!!! Spennende!!

    SvarSlett
  2. Stilig. Det må være gøy å delta på slike felles turer. Da er det alltid noen som vet litt ekstra om lokalhistorien! Jeg har en venninne som er så god å huske alle sånne ting, og da er det ekstra moro å gå med henne :)

    SvarSlett
  3. Så morsomt at neveren står igjen etter at treet har råtnet!

    SvarSlett